Over mij

Scherp

Omdat ik na bijna acht jaar in vaste dienst bij het AD wat anders wilde, ben ik in 2016 CT Journalistiek & Organisatie begonnen. Dit bedrijf bestaat uit twee onderdelen: een journalistieke en een organisatorische tak. Ik schrijf voor diverse opdrachtgevers verhalen én ik organiseer evenementen, feesten en (bedrijfs)borrels. Waarom die combinatie? Omdat ik mijzelf wil blijven uitdagen. En ik vind allebei even leuk om te doen. Dus waarom kiezen? Als ik mezelf wil vernieuwen, dan doe ik dat.


Initiatiefrijk/creatief

Het afstuderen van mijn opleiding Journalistiek kon ik niet afwachten. Daarvoor al nam ik het initiatief om de wijkkrant Bezuidenhout Nieuws op te zetten. Ik begon, in mijn eentje, met vier zwart-wit A4’tjes. Ik leverde ruim een jaar later de krant af aan de volgende hoofdredacteur, met acht pagina’s, een redactie van dertien vrijwilligers en een lijst met adverteerders. De krant bestaat vijftien jaar later nog steeds. Ik bouw namelijk graag iets op dat duurzaam is.


Gedreven

Tijdens het opzetten van de wijkkrant en het afstuderen door, werkte ik als freelancer voor AD Haagsche Courant. Na mijn afstuderen kon ik hier op mijn 21e direct aan de slag. Ik werkte als verslaggever op regionaal niveau (en schreef voornamelijk over zorg, maatschappelijke kwesties en politiek) en op landelijk niveau (en schreef met name over economie, nieuws en lifestyle). Ik heb voor de Haagse tak van het AD onder andere de bureauredactie, inclusief social media, opgezet. Tussendoor organiseerde ik allerlei evenementen en borrels voor de krant. Deadlines miste ik nooit. Ik krijg juist energie van opdrachten die een tijdpad kennen.


Betrokken

Na interviews of de organisatie van een event hoor ik vaak dat ik zo betrokken ben. Inleven in de situatie maar tegelijkertijd de focus houden op het einddoel zijn twee dingen die bij mij perfect samen gaan. Gaat er iets niet zoals gewenst? Geen probleem, dat lossen we op. Die betrokkenheid, dat hoort bij mij. Je ziet dat ook terug in hoe ik mijn leven inricht. Naast mijn studie en loopbaan heb ik altijd vrijwilligerswerk gedaan. Ik vind het belangrijk om ook onbezoldigd een steentje aan onze maatschappij bij te dragen. Je bent immers niet alleen op de wereld.


Positief

Positief zijn is een levenshouding. Het komt niet vaak voor dat ik in een gesprek niet lach of een grapje maak. Werk is voor mij belangrijk, daar wil ik iets moois van maken. Enthousiasme is iets wat mij typeert. Met daarbij een (on)gezonde dosis nieuwsgierigheid heb je direct de twee meest genoemde eigenschappen van mij te pakken.

Terug naar vorige pagina