Diensten

Ben je op zoek naar:

  • een enthousiast journalist/tekstschrijver die weet hoe je een goed opgebouwd verhaal moet schrijven?
  • iemand die écht naar geïnterviewde luistert, maar ook kritisch is?
  • inspirerend schrijft, in plaats van met een cynische of zure ondertoon?

Aangenaam!

Als professioneel journalist schrijf ik al ruim tien jaar diverse tekstproducties: van (human interest) interviews tot portretten en nieuws. Ook schrijf ik teksten op aanvraag, zoals persberichten, brochures/folders en webteksten. Voor mijn vorige werkgever, een landelijk dagblad, heb ik duizenden artikelen geschreven. Ik was hier bijna acht jaar fulltime vast in dienst en hield mij dag en soms ook nacht bezig met onderwerpen variërend van politiek tot zorg tot maatschappelijke issues.

Op maat
Wie op zoek is naar een creatieve en leerzame invulling voor een middag bij een bedrijf of organisatie, is ook bij mij aan het goede adres. Ik geef workshops en cursussen waarbij ik aanwezigen leer wat zij willen weten over journalistiek, media en/of tekstschrijven. Zo geef ik een inkijkje in de journalistieke wereld, geef ik tips hoe je je als geïnterviewde optimaal voorbereidt op een interview en vertel ik hoe je met het bedrijf of de organisatie het best in het oog springt. Ook geef ik tips hoe je een persbericht schrijft dat niet direct in de prullenbak verdwijnt. Ik baseer mijn kennis onder andere op mijn ervaring. De cursus wordt per bedrijf of organisatie op maat gemaakt.

Levensboeken
Daarnaast schrijf ik in opdracht ‘levensboeken’. Door middel van interviews, tekst en foto’s creëer ik een waardevol document voor familie en vrienden. De boeken worden in gewenste oplage gedrukt. De levensboeken hoeven niet over een heel leven te gaan, het kan ook een momentopname zijn. Ook bedrijven kunnen boeken laten maken, die zij bijvoorbeeld aan medewerkers of klanten cadeau willen doen. Voor de mogelijkheden kun je contact met me opnemen via Contact.

Ik werk op basis van de leveringsvoorwaarden van de NVJ.
Ik ben aangesloten bij het netwerk Haagse VrouwenZaken.

 

Terug naar vorige pagina