Over mij

Scherp

Omdat ik na bijna 8 jaar in de krantenwereld eens wat anders wilde, ben ik in 2015 weggegaan bij het AD. Op 13 januari 2016 ben ik CT Journalistiek & Organisatie begonnen. Dit bedrijf bestaat uit twee onderdelen: een journalistieke en een organisatorische tak. Ik schrijf in opdracht kwalitatief goede (human interest) interviews en reportages en ik geef cursussen en workshops over de journalistiek. Daarnaast organiseer ik op aanvraag onder meer evenementen, feesten en (bedrijfs)borrels. Waarom die combinatie? Omdat ik mijzelf wil blijven uitdagen. En ik vind allebei even leuk om te doen. Dus waarom kiezen? Als ik mezelf wil vernieuwen, dan doe ik dat ook.


Initiatiefrijk/creatief

Het afstuderen van mijn examen Journalistiek kon ik niet afwachten. Daarvoor al nam ik het initiatief om de wijkkrant Bezuidenhout Nieuws op te zetten. Ik begon, in mijn eentje, met vier zwart-wit A4’tjes. Ik leverde ruim een jaar later de krant af aan de volgende hoofdredacteur, met acht pagina’s, een redactie van 13 vrijwilligers uit de buurt en een handvol adverteerders. De krant bestaat nog steeds. Ik bouw namelijk graag iets op dat duurzaam is. En doe dat nog steeds.


Gedreven

Tussen het opzetten van de wijkkrant door, werkte ik als freelancer voor AD Haagsche Courant, waar ik na het afronden van mijn opleiding op mijn 21e bij ben gaan werken. Bij het AD heb ik bijna 8 jaar ervaring in de journalistiek opgedaan. Ik werkte als fulltime verslaggever op regionaal niveau (en schreef voornamelijk over zorg, maatschappelijke kwesties en politiek) en op landelijk niveau (en schreef met name over economie, nieuws en lifestyle). Ik heb voor de Haagse tak van het AD onder andere de bureauredactie opgezet, met daaraan social media gekoppeld. In totaal heb ik duizenden artikelen geschreven, van reportages tot interviews, van analyses tot primeurs. Tussendoor organiseerde ik allerlei evenementen en borrels voor de krant.
Deadlines? Nog nooit gemist. Ik krijg juist energie van opdrachten die een tijdpad kennen. Kom maar op!


Betrokken

Na interviews of de organisatie van een feest hoor ik altijd dat ik betrokken ben. Inleven in de situatie maar tegelijkertijd de focus houden op het einddoel zijn twee dingen die bij mij perfect samen gaan. Gaat er iets niet zoals gewenst? Geen probleem, dat lossen we samen op. Die betrokkenheid, dat hoort bij mij. Je ziet dat ook terug in hoe ik mijn leven inricht. Naast mijn studie en loopbaan heb ik altijd vrijwilligerswerk gedaan. Ik vind het belangrijk om ook onbezoldigd een steentje aan onze maatschappij bij te dragen. Ik doe dat door onder andere het Maandbericht te schrijven en de websitesocial media (en deze) bij te houden van parochie Maria Sterre der Zee. Je bent immers niet alleen op de wereld.


Positief

Positief zijn is een levenshouding. Het komt niet vaak voor dat ik in een gesprek niet lach. Of zelf niet even een grapje maak. Werk is belangrijk, laten we daar samen iets moois van maken. Enthousiasme is iets wat mij typeert. Met daarbij een (on)gezonde dosis nieuwsgierigheid heb je al direct twee eigenschappen van mij te pakken.
 

Terug naar vorige pagina